Flower Feast

Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Serieuze voorstellen kunnen gestuurd naar info@flowerfeast.com!

Gratis verzending binnen NL
Levertijd 1-4 werkdagen

3 tips om jouw droogboeket te stijlen

Een mooi droogboeket verdient een mooi plekje in huis zodat het mooi in het oog springt, en sfeer toevoegt aan de ruimte. Je wil ervoor zorgen dat het droogboeket een echte eye catcher is en goed tot z’n recht komt, alleen is dat nog niet altijd even makkelijk. Want hoe zorg je er nu voor dat het boeket er zo goed mogelijk uitziet, zoals op de foto toen je hem bestelde? In deze blog geven we je tips om het maximale uit je droogboeket te halen!

droogbloemen stijlen in vaas
3 tips voor het stijlen van je droogboeket

Tip 1: Schik de droogbloemen op een manier die jij mooi vindt.

Wanneer je je droogboeket ontvangen hebt kun je deze schikken op een manier die jij mooi vindt.

Werk in hoogtes

Wanneer je met hoogtes speelt in je boeket creëer je drama. Door het vermijden van symmetrie, maar juist ruimte te geven aan elke afzonderlijke bloem, maak je het droogboeket interessant en neigt het oog hiernaartoe te gaan. Wil je het hoogteverschil accentueren, snij dan sommige stelen korter af, terwijl je de stelen van de bloemen of takken die je wil laten uitsteken lang houdt. 

Begin bij het begin

Om het droogboeket precies te laten worden zoals jij in gedachten hebt, kan je het beste beginnen met de langste stelen. Dit betekent dat je de langste stelen als eerste in de vaas stopt, zodat je van tevoren kan beslissen waar deze moeten uitsteken. 

Het droogboeket aanvullen

De opzet dat je hebt gemaakt met de eerste takken, kun je nu met de rest van de gedroogde bloemen vullen. Zorg ervoor dat de wat kwetsbaardere bloemen met een dunne steel, deels kunnen leunen op een wat stevigere bloem. Dan weet je zeker dat het droogboeket langer mooi blijft, doordat je voorkomt dat deze kwetsbare bloemen eerder zullen gaan hangen. 

 

Tip 2: Zorg voor een mooie bijpassende vaas.

 

Een vaas dat mooi aansluit bij de vorm en kleur van jouw droogboeket is belangrijker dan je denkt! Alleen met een bijpassende vaas, komen de droogbloemen écht tot hun recht.

Hoogte van de vaas

De ideale hoogte van de vaas, is ongeveer de helft van de hoogte van het droogboeket zelf. Houdt hierbij rekening met de gemiddelde hoogte (dat kan best lastig zijn bij een boeket met veel hoogteverschil!). Kijk dus niet alleen naar de hoogste steel of pluim uit het droogboeket.

Mond van de vaas

De grootte van de mond van de vaas is heel bepalend voor de look van je droogboeket. Heb je bijvoorbeeld een vaas met een kleine mond, dan zal je droogboeket wat compacter ogen. Heb je juist een vaas met een wat bredere mond, dan kan je droogboeket erg uit elkaar vallen. De kunst is om een mond grootte te kiezen wat jouw boeket precies mooi uit laat komen, zodat jouw bloemen niet te veel op elkaar, maar ook niet te veel uit elkaar staan.

Kleur 

Kleur, kleur, kleur, oh zo belangrijk om het helemaal af te maken! Wat heel erg leuk is om de vaas die je voor je droogboeket wil gebruiken, in dezelfde tint te hebben als je boeket. Dit maakt het een mooi geheel. Of je kan kiezen voor een vaas die mooi aansluit bij je interieur, om zo je droogboeket met jouw persoonlijke stijl te laten matchen. Neem bijvoorbeeld een grove zwarte of witte vaas als je een industrieel interieur hebt, of een vaas met een pastelkleur, als dit meer bij jouw smaak en huiskamer past. 

 

Tip 3: Creëer een mooi hoekje

Om je droogbloemen in de spotlight te stellen, creëer je hier een mooie plekje voor in huis. Natuurlijk kan je droogboeket ook juist een mooie toevoeging zijn aan een al heel gezellig hoekje in huis. Ook een extra kamer kan je makkelijk opfleuren door een groot droogboeket hier neer te zetten. Wees niet bang dat je kamer al snel “vol” zal ogen.  
Ook een handige tip: gebruik een spiegel om het gezellige hoekje en je droogboeket nog meer in het oog te laten springen, en gebruik ook andere leuke accessoires en decoraties. 

Mocht je niet zoveel ruimte in huis hebben voor een leuk hoekje, wees dan creatief, maak een plankje aan de muur, werk in hoogtes door je mooie bos op een kastjes te zetten.