Flower Feast

Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Serieuze voorstellen kunnen gestuurd naar info@flowerfeast.com!

Gratis verzending binnen NL
Levertijd 1-4 werkdagen

Droogbloemen

Wil jij droogbloemen kopen? In onze webshop kun je verschillende soorten granen en droogbloemen bestellen, die je mooi bij je interieur kunt laten matchen. Houd je van aardse tinten? Kies dan voor natuurlijke kleuren, zoals de plumosum of tarwe. Houd je juist meer van een kleurtje in huis? Dan kunnen de gedroogde lavendel of de craspedia’s een mooie aanvulling zijn voor je inrichting. Zoek je een echt pronkstuk voor in huis? Dan zijn de katoentakken met hun mooie katoenbollen voor jou misschien een leuke optie, maar ook de pampas pluimen kunnen ervoor zorgen dat jouw ruimte helemaal opfleurt. Heb je liever wat kleinere formaten? Bekijk dan eens onze kleine vaasjes met droogbloemen.

Toont alle 12 resultaten


Heb jij graag een kant en klaar droogboeket? Of hou je er juist van om lekker creatief aan de slag te gaan? Stel dan je eigen boeket samen met een combinatie van diverse losse gedroogde bloemen! Bij Flower Feast kun je allebei de kanten op.

Droogbloemen kopen

Al een paar jaar groeit de droogbloemen trend. Je ziet ze overal in tijdschriften, vintage winkeltjes en hippe restaurants. Maar je ziet ook steeds vaker dat mensen gedroogde bloemen kopen voor in huis. Dat snappen wij maar al te goed, want ze zorgen voor veel warmte en vrolijkheid. Echter zijn ze niet alleen van deze tijd. Droogbloemen worden namelijk al jarenlang ter decoratie gebruikt. Niet alleen om op tafel te zetten, maar ook om sieraden van te maken of lijstjes mee op te fleuren. Ook in de jaren ‘70 en ‘80 waren ze erg hip. Nu begint de trend zijn weg weer terug te vinden en zeker nu het thema duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Droogbloemen gaan namelijk met goede verzorging maanden lang mee!

Om gedroogde bloemen zo lang mogelijk hun schoonheid te laten behouden is het belangrijk ze goed te verzorgen. Zet de droogbloemen bijvoorbeeld niet in direct zonlicht, maar wel het liefst in een droge ruimte, want droogbloemen houden niet van vocht. Daarbij is het belangrijk om voorzichtig met ze om te gaan. Gedroogde bloemen zijn namelijk nog kwetsbaarder dan gewone bloemen.

Gedroogde bloemen perfect geschikt als decoratie

Gedroogde bloemen zijn de perfecte aankleding voor al jouw feestjes. Denk aan een prachtige bruiloft of een diner in de tuin met al jouw vrienden of familie. Kleine droogbloemen in een vaas geeft al zoveel sfeer aan tafel! Maar ook gedroogde takken in een vaas kunnen dienen als mooie pronkstukken. Daarbij heb natuurlijk altijd de mogelijkheid om al jouw gasten een klein bloemetje mee te geven als aandenken, waar ze nog heel lang plezier van kunnen hebben.

Online droogbloemen bestellen bij Flower Feast

Bestel je droogbloemen online uit onze webshop, dan zorgen wij ervoor dat ze netjes ingepakt worden en doen we ons best om je bloemen binnen 1 tot 4 werkdagen bij jou af te leveren. Het uitpakken van een Flower Feast pakketje willen wij, zoals de naam al weggeeft, een echt feestje voor je maken. Is het niet fijn om jezelf of iemand anders te verwennen met zo’n mooi cadeau?

FAQ

Hoe worden droogbloemen gemaakt?

Droogbloemen worden gedroogd in de lucht, door ze droog te persen of door silicagel te gebruiken.

Welke bloemen kun je drogen?

Je kunt ontzettend veel bloemen drogen. Een paar voorbeelden zijn lavendel, zonnebloemen, rozen, tarwe of strobloemen.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Droogbloemen blijven zo ongeveer een half jaar goed. Verzorg ze wel goed: zet ze op een droge plek en uit de zon.

Hoe verwerk je droogbloemen in je interieur?

Je kunt droogbloemen op verschillende leuke manieren in je interieur verwerken. Allereerst natuurlijk de meest gebruikelijke manier: in een vaas. Maar ze zijn ook leuk in een glazen fles, in een lijstje of als krans.

Hoe kun je je droogbloemen het best stijlen?

Om je droogbloemen mooi uit te laten komen kun je werken in hoogtes, kies je een bijpassende vaas met een grotere mond zodat de bloemen niet te compact ogen.