Flower Feast

Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Serieuze voorstellen kunnen gestuurd naar info@flowerfeast.com!

Gratis verzending binnen NL
Levertijd 1-4 werkdagen
Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Interesse? Serieuze voorstellen kunnen gestuurd worden naar info@flowerfeast.com!

Katoentakken

24,95

Deze exemplaren zijn met zorg geteeld en gedroogd, zijn ongeveer 65-75 cm lang en hebben 7 tot 10 bollen aan elke tak. De katoentakken worden per 3 takken verkocht!

✓ Gratis verzending binnen Nederland
✓ Betaal later met Klarna
✓ Levertijd 1-4 werkdagen
✓ Duurzaam, gaan veel langer mee dan een verse bloemen

Categorie:

Ben jij op zoek naar leuke katoentakken om een boost te geven aan je interieur? Door katoentakken in een mooie vaas op je nachtkastje, bijzettafeltje, in je slaapkamer, keuken of woonkamer te zetten, creëer je een frisse en hippe look in je huis. Katoentakken zijn tijdloos en heel stijlvol. Katoenbollen brengen een echte herfst en wintersfeer in huis. De gedroogde katoen takken zijn op zichzelf al een statement piece, maar in een boeket al helemaal. Je kan de katoentak heel goed combineren met ander soort takken, droogbloemen en granen. Zet de gedroogde takken in een mooie vaas en je hebt een prachtig decoratie item voor in huis.

 

Afkomst van de katoentak

Iedereen kent het materiaal katoen wel, de meest gebruikte stof ter wereld. Waarschijnlijk bestaat een groot deel van de kleren die jij nu aan hebt uit katoen. De katoenplant zorgt namelijk voor vezels waaruit katoen gemaakt wordt, en uiteindelijk dus ook jouw kleren. Katoen wordt gemaakt van de plant Gossypium. De planten worden voornamelijk geteeld in de Verenigde Staten, Oezbekistan, China en India. De katoenplanten bloeien jaarlijks en na de bloei verschijnen er vruchten aan de takken. Zodra de vruchten rijp zijn springen ze open, waardoor de zachte katoenbollen verschijnen. De officiële naam van de katoenbollen is zaadpluis. Maar wij zien ook regelmatig de naam wattenbollen, sneeuwballen of witte wolkjes voorbij komen door hun dromerige look.

 

De verzorging van katoentakken

Wij verkopen de gedroogde variant van de katoentak, hierdoor hebben de takken geen water nodig. De katoentakken kunnen in een lege vaas gezet worden. Als je wat extra stevigheid nodig hebt om de katoentakken mooi op hun plek te houden, dan raden wij aan om wat zand in de vaas te doen. Voor de katoentakken maakt de temperatuur in je huis niet uit. Er is geen minimum- of maximum temperatuur nodig om de takken mooi te houden. Stof in huis zorgt er daarentegen wel voor dat jouw katoenbollen vaal kunnen worden. Gelukkig kun je dit heel makkelijk oplossen. Door de katoenbollen voorzichtig af te spoelen met water krijgen de bollen hun heldere witte kleur weer terug. De verzorging van gedroogde katoentakken is dus ontzettend makkelijk. Bovendien kunnen de gedroogde katoen takken tot wel jaren mooi blijven! Wie wil dat nou niet?

Andere suggesties…

  • droogboeket jet
    Droogboeketten Jet 34,95
  • droogboeket pure
    Droogboeketten Pure 29,95
  • droogboeket winter day
    Droogboeketten Winter Day 44,95