Flower Feast

Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Serieuze voorstellen kunnen gestuurd naar info@flowerfeast.com!

Gratis verzending binnen NL
Levertijd 1-4 werkdagen

Vier leuke manieren om droogbloemen in je interieur te verwerken

Tegenwoordig is het helemaal hip om natuurlijke en duurzame producten in je interieur te verwerken. Zo zijn vintage meubels, producten gemaakt van eerlijke en gerecyclede materialen en milieuvriendelijke stoffen echt een must als je met de tijd mee wil gaan. Bij deze trend passen gedroogde bloemen natuurlijk perfect! Maar hoe kan je gedroogde bloemen nou het beste in je interieur verwerken? We hebben een aantal leuke opties voor je op een rijtje gezet.

droogbloemen in interieur
droogbloemen in slaapkamer

1. De meest voor de hand liggende: in een vaas!

Droogbloemen zijn, net als verse bloemen, heel leuk om in een vaas te zetten en in je woonkamer of eetkamer te laten shinen. En waarom niet gewoon een vaas op de grond zetten met mooie lange takken of pampas pluimen erin?

Wil je echt alle kamers van je huis sfeervol maken, dan kun je natuurlijk ook een leuk bosje droogbloemen in een vaas in je badkamer of slaapkamer zetten. Het is niet gek om ook veel aandacht te besteden aan het stylen van bijvoorbeeld je toilet! Wil je hier niet een heel droogboeket neerzetten, ga dan voor een klein bosje met één soort bloem of een paar mooie grote bloemstelen of takken.

2. In een glazen fles of (reageer)buisje.

De meest subtiele manier om droogbloemen in je interieur te verwerken is deze als accessoires terug te laten komen. Je kan bijvoorbeeld een klein reageerbuisje met een aantal kleine gedroogde gekleurde bloemetjes neerzetten op je dressoir of op een plankje in de keuken of woonkamer. Dit kan een leuke toevoeging zijn als je eens iets anders wil dan een plantje of een kaarsje om een leuke sfeer te creëren! De kleuren droogbloemen van het flesje of buisje kan je helemaal laten matchen met jouw eigen stijl, eigenlijk kan het altijd wel!

droogbloemen in glazen pot interieur
droogbloemen in potje

3. In een lijstje.

Een hele leuke en speelse manier om bloemen echt eruit te laten springen is om ze letterlijk in te lijsten. Dat is het leuke van droogbloemen, het kan zoveel toepassingen hebben! Je kan het lijstje helemaal naar jouw smaak uitkiezen, van hout, zwart, goud, zilver of brons, en hetzelfde geldt natuurlijk voor het soort droogbloemen. Zo kan het ook weer een mooie toevoeging voor je interieur zijn. Je kan er trouwens voor kiezen om een lijstje te nemen die je aan de muur kan hangen door middel van een ketting of eentje die je kan neerzetten. Beiden prachtig!

4. Als krans.

Droogbloemen zijn perfect om kransen mee te maken. Wie zegt dat je kransen alleen met Kerst mag ophangen? Kransen worden steeds vaker gebruikt om het huis mee op te leuken. In alle kamers kun je een krans aan de muur hangen, ook al zijn ze vooral erg populair voor de kinderkamer! Dat is ook niet zo gek, want kransen kunnen echt een hele lieve en schattige uitstraling hebben. Ook hier zijn de kleurencombinaties eindeloos en kun je je eigen creativiteit in het inrichten van je kamers volledig zijn gang laten gaan