Flower Feast

Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Serieuze voorstellen kunnen gestuurd naar info@flowerfeast.com!

Gratis verzending binnen NL
Levertijd 1-4 werkdagen

Hoe lang zijn droogbloemen houdbaar?

Droogbloemen zijn tegenwoordig weer helemaal hip and happening. Steeds vaker kopen mensen droogbloemen voor in huis. Wat niet gek is, want je komt ze steeds vaker tegen. Veel vintage winkels en meubelzaken verkopen droogbloemen, maar ook veel restaurants gaan over op droogbloemen.

bloemen drogen

Waarom zijn droogbloemen zo populair?

Waarom droogbloemen zo populair zijn heeft te maken met de houdbaarheid. Een vraag die wij vaak krijgen is ‘hoe lang zijn droogbloemen houdbaar?’ of ‘hoe lang blijven droogbloemen goed’? Dit zijn geen rare vragen, want verse bloemen blijven met goede verzorging ongeveer 10 dagen goed en als je mazzel hebt 2 weken. Droogbloemen blijven daarentegen veel langer goed. De houdbaarheid van een droogbloem is ongeveer een half jaar. Maar er zijn ook droogbloemen die veel langer hun schoonheid behouden. Het verschil zit hem in de verschillende soorten droogbloemen. Gedroogde tarwe en granen blijven bijvoorbeeld veel langer mooi dan een half jaar. Maar ook goede verzorging van de droogbloemen kan ervoor zorgen dat jouw droogbloemen langer mooi blijven.

Hoe verzorg je droogbloemen?

De droogbloemen van Flower Feast blijven ongeveer een half jaar lang houdbaar. Met goede verzorging van de droogbloemen heb je een grote kans dat je nog langer kan genieten van je droogbloemen. De verzorging is gelukkig niet veeleisend en met een paar tricks blijven jouw droogbloemen nog langer mooi. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je de droogbloemen niet in direct zonlicht zet, maar het liefst in de schaduw. Zonlicht kan namelijk voor verkleuring en bladuitval zorgen en dat is slecht voor de houdbaarheid van de droogbloemen. Ook houden droogbloemen niet van vocht, zet daarom je droogbloemen in een droge ruimte en geef ze geen water. Daarbij is het belangrijk om voorzichtig met de droogbloemen om te gaan. Gedroogde bloemen zijn namelijk nog kwetsbaarder dan gewone bloemen. Dus wanneer je een boeket wilt schikken, werk dan vanuit de stelen. Als je de gedroogde bloemen aan de bovenzijde vastpakt, heb je een grote kans dat de droogbloemen afbreken.

Ben je geïnteresseerd in droogbloemen of in mooie droogboeketten? Neem dan een kijkje in onze online shop.