Flower Feast

Deze webshop staat te koop! Daarom nemen we vanaf nu geen bestellingen meer aan. Serieuze voorstellen kunnen gestuurd naar info@flowerfeast.com!

Gratis verzending binnen NL
Levertijd 1-4 werkdagen

Pluimen als decoratie in je interieur

De pampas pluim, of pampasgras, is een grassoort dat de afgelopen jaren heel wat bekendheid heeft gekregen door de populaire interieurtrend van dit moment!

pampas pluimen in interieur
pampas pluimen trend

Afkomst van de pampasgras

Maar waar komt pampasgras eigenlijk vandaan? Mocht je wel eens in subtropische gebieden zijn geweest, dan is er een kans dat je deze grassoort in zijn natuurlijke habitat bent tegengekomen. Vooral in Zuid-Amerika groeit de pampasgras in grote grasvlaktes en bergen. Wist je dat de pampasgras het grootste grassoort van de wereld is? Het verbaast je zeker niks… Er bestaat tot wel 25 soorten pampasgras, waarvan de meest bekende de Cortaderia. Dit is ook de meest fluffy variant.

Woontrend

Je bent ze vast en zeker tegengekomen in verschillende interieur magazines, woonprogramma’s op TV of instagram. Als dat niet zo is, dan heb je misschien niet goed opgelet! Want de pampas pluimen zijn niet meer weg te denken uit een modern en hip interieur. Ze doen het vooral goed in huizen met een Scandinavische en bohemian feel. Denk aan een Ibiza stijl interieur of een landelijke huiskamer sfeer.

Soorten pampasgras

De meest populaire pampas pluimen zijn van het soort Cortaderia. Dit zijn de lange stengels met een grote fluffy bos en hebben een natuurlijke beige achtige kleur. Deze pluimen zijn ideaal om lekker makkelijk in een grote vaas op de grond te zetten et voila, klaar ben je! Mocht je van wat meer kleur houden, dan zijn deze pluimen tegenwoordig ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals rode pluimen of roze pluimen, lekker vrolijk toch?

Naast de Cortaderia, kan je ook kiezen voor een wat robuustere variant, de rietpluim. De kop van de rietpluim voelt wat ruwer aan, maar blijft wel lekker stevig op zijn plek zitten en valt ook minder snel uit.

Een ander soort gras, is de zilvergras. Deze is wat korter en fijner, en is leuk om te verwerken in (droog)boeketten, of op zichzelf in een kleine vaas.

Het onderhoud van pampas pluimen

Ten slotte is het ook heel fijn om te weten dat er handige maniertjes zijn om heel lang van je pluimen te kunnen blijven genieten. Pluimen blijven van zichzelf al lange tijd mooi, maar dit kan je nog verlengen door een klein beetje haarspray op je pluimen aan te brengen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is eigenlijk ook heel logisch als je de pluimen vergelijkt met haar ;). Zo blijven ze langer goed op hun plek en vallen ze minder uit. Dan kun je er echt jarenlang plezier van hebben!